top of page

Circulair stoffensysteem

Een circulair, praktisch en lokaal project van Juffrouw Helderder en Shoetime Groningen

Tweedehandsstoffen 

Juffrouw Helderder kwam enkele jaren geleden bij de Shoetime Groningen te werken vanuit haar onderneming. Bert had hulp nodig en zij kon helpen. Waar zij begon met een paar uurtje in de week in de winkel de bestellingen te doen, ruimde zij geleidelijk aan de winkel en het magazijn op. Ook werd er wat geschoven qua inrichting en er ontstond meer ruimte. Ruimte die al snel gevuld werd met naailessen. Juffrouw Helderder is van oorsprong beeldend en technisch docent en de stap naar naailessen was zo gemaakt. Voor de cursisten handig en gezellig in de wijk. Zo volgde uit noodzaak de stoffen verkoop.

Stoffen

Circulair, praktisch en lokaal

Alle stoffen die in de winkel liggen zijn afkomstig uit inbreng. Sommige stoffen zijn groot, andere echt wat meer restjes, maar ze zijn er wel! De verkoop van tweedehands stoffen is multifunctioneel, de inbrenger creëert ruimte in de kast, de kopers vinden voor een scherp prijsje mooie stoffen, er worden geen nieuwe stoffen geproduceerd en bestaande stoffen worden gebruikt. Daarnaast levert het ook nog wat op voor de inbrenger en 'het huis', wat een leuke bijkomstigheid is.

dekens

Hoe werkt het?

Iedereen die stoffen over heeft, mag inbrengen. Stoffen kunnen in een tas of doos gebracht worden. Graag bij de stoffen een briefje doen van wie de stoffen afkomstig zijn. Ben je al bekend, dat is je naam alleen genoeg. Ben je nog niet bekend, dan graag de volgende gegevens:

- Voor- en achternaam

- Bankrekeningnummer

- en e-mailadres

Op dit moment wordt 50% van de opbrengt uit verkoop, eens per kwartaal aan de inbrenger uitbetaalt. 

Stoffen dienen schoon en heel te zijn. Omdat dit de enige eis is, kan het zijn dat niet alles wordt geselecteerd voor verkoop. Wil je de stoffen die niet geschikt zijn voor verkoop terug hebben, vermeldt dit dan bij de inbreng. Wil je ze niet terug, dan worden de stoffen gebruikt bij de naailessen of workshops als proef lapjes e.d. Alle stoffen worden ten alle tijden gerecycled, zelfs knip en snijafval wordt opgevangen en kan als vulling dienen. 

Stoffen
bottom of page